UTE avdelingen - Outdoors Norway

søndag, oktober 25, 2015

Farvel sommertid

Så er det tid for å stille klokkene en time mot sommeren, selv om det går mot vinteren.
Før jeg tar fram hodelykt, refleksvest og ispigger vil jeg mimre litt fra to av de fine høstturene vi har hatt. Det har vært en fin høst hittil!

Men først vil jeg fortelle om ny aktivitet både her og på YouTube. Det har vært stille her på bloggen de siste to åra, selv om turlivet har vært like aktivt. Nå er jeg tilbake, og vil anbefale deg å følge med på YouTube kanalen "UTE avdelingen" om du har lyst til å se ukentlige småglimt fra turene våre. Skal prøve å komme med små tekstbemerkninger her på bloggen også.
Ønsker alle en god mørketid!Her er glimt fra to av turene i høst. Lysbildeserien på siden er også oppdatert.

Kaja i Ally-kanoen
KANOTUR TIL HYLJEVATN
Høstens kanotur i Fyresdal gav oss fisk, og både sopp og tyttebær på hjemveien. (I høst har vi faktisk også høstet hasselnøtter som vi skal kose oss med i jula.) Som flere ganger før hentet vi nøkkel til bom hos Tovsen i Birtedalen, og parkerte bilen ved Øyarvatn. Etter en liten padling over Øyarvatn kommer turens lengste bæring over til Berghylvatn.
Kano fra vann til vann
Nytt for i år er jo at vi har to huskyer. Kiro er ikke vant til å måtte stå og vente når vi etter å ha bært opp baggasje, går runden ned etter kanoen. Da blir det litt ulvehyl fra ham - at han fikk et bein å gnage på hjalp nok litt. Det er ikke mulig med løse hunder på denne turen. Dagen før vi dro oppover var det sauesanking i området, og ca 2500 sauer passerte området like ved Hyljevatn. Vi har vært på denne turen før, og gledet oss til å komme fram til "fast leirplass" på øya.
Fast leirplass på øy i Hyljevatn
Natt i teltet
Rikelig tid til fiske og bærplukking fikk vi. Første kveld hadde vi medbrakte koteletter med nyrørte tyttebær til - på havregrøten til frokost fikk vi rikelig med blåbær. Og fisk til middag smaker jo også ekstra godt.
Rett bruk av Dagbladet :)
MASSE selvplukkede blåbær på pannekakene
Tilbaketuren gikk via en camp i Øyarvatn, der vi badet og nøt en stille vakker høstkveld. Flaggermus fløy i lufta og pannekakene smakte max med masse blåbær på.

TARP-OVERNATTINGER NORD FOR SVANSTUL
Tove under tarpet
Så har vi fått en tur til Sauheradsfjella der vi sov under tarp i to netter. Denne turen tar utgangspunkt i Svanstul - kjent utfartssted like nord for Skien. Gåtur derfra via Fugleleiken til Kroktjenn er en fin etappe. På veien dit fikk huskyene løpe litt løs. 8 måneder gamle Kiro er sterkt avhengig av Tove, og vi var trygge på at han ikke ville stikke av, men plutselig var han vekk. Lurt da er å ta tida, for ventetid på forsvunnet hund kan føles lang. Vi ropte og lette. Var nesten innstilt på å slå leir for å vente da pjokken særs fornøyd dukket opp med tunga hengende som et slips. Han hadde løpt etter et elgspor. Resten av turen gikk han i bånd!
Kiro i lyngen
To kvelder ble det bålbrenning under en fantastisk stjernehimmel.
Vi var sammen med en representant for Grenland Sportsfiskere, og var med på å ta vannprøver i noen av vanna i området. Sportsfiskerne setter ut fisk her oppe, kalker vanna og følger med på helsetilstanden til fisken. Som medlem i Grenland Sportsfiskere kan vi prøve fiskelykken her, og også benytte en rekke hytter i området for en billig penge. Om høststormene kommer fortsetter vi med andre ord sikkert å dra ut, men unner oss å sove inne i en god varm lånt hytte - absolutt å anbefale.
Mange fine fiskevann i området
Sola varmet og vannet fristet :)Ingen kommentarer: