UTE avdelingen - Outdoors Norway

torsdag, november 02, 2006

Min første "lille" utstilling !

Lørdag morgen, og det tikker inn en svært så overraskende sms på mobilen. Melding fra presten - - - i alle dager hva er det han vil meg da tro? Kort og greit spør han om jeg vil lage et av alterne til Thomas-messa søndag. Kansje du ikke vet hva en Thomas-messe - det er jo slett ikke alle som tar seg tur innom kjærka - noen aldri, andre kan hende til jul eller bryllup eller dåp - de fleste en eller annen gang til en begravelse, men Thomas-messe, det er noe annet. Rundt omkring i kjærka settes 3 til 4 bord ut med en liten utstilling på - et slags alter til ettertanke. Hvert bord har sitt tema. Det er ikke stillesitting for de besøkende, men mulighet til å rusle rundt i kirkerommet og se og ta inn det som er utstilt.

Jeg har aldri hatt utstilling slik før. En gang i tidlig ungdom laget jeg en helt spesiell utstilling, men det var ikke med egne lagede "kunst-verk". Tema jeg har fått utdelt er "Jesu død og oppstandelse!". Sterkt og viktig budskap for oss som rusler i kjærka av og til. 2v - min "kunstneriske-læremester" - har hatt utstilling mange ganger. Hennes erfaring og et dikt + et arbeide innlemmes i alteret - jeg stiller med fire arbeider. Spøkefullt men likevel alvorlig sier vi: Kaja tar døden, så tar 2v oppstandelsen.

Det ble en fin opplevelse. Serverer den her via foto, og gleder meg til våren da vi planlegger en større salgsutstilling. Godt å ha noe å se fram mot !!


her er helheten - hele "Jesu død og oppstandelse" alteret


FRI!" (kajaq)


"REDDE JORDEN?" (kajaq)


"HUDLØS" (kajaq)


Dikt av Tove Eriksen:
Hammerslag
jernnagler mot menneskehud
- uforståelig smerte
- forlatt av venner
- forlatt av Gud

Hammerslag
jernnagler gjennom menneskekjøtt

Alene, naglet
gjennom hender og føtter

Alene , bar du verden
bar du menneskeslekten
- forbi døden"Herre vi ber for en lidende verden" (kajaq)


"SEIER!" (2v)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så nydelige disse tingene er kaja. Fint at du får brukt dine kreative evner. Stolt av deg.
Klem fra far

Anonym sa...

heihie mamma:D
det var en kjempe fin utstilling du hadde!!!!:) sellom jeg ikke var der!!! neste gang må du si i fra før så jeg kan komme!!!:P
super duper glad i deg!!! klmmer fra REx:)

Unknown sa...

Så fin blog!
Klem fra Siri og Morten

(Kanskje du skulle vurdere å flytte til VG Blogg. Det gir deg flere lesere og det fortjener den. Morten)