UTE avdelingen - Outdoors Norway

lørdag, oktober 27, 2007

Kirken åpen for alle, eller skal vi skille mellom f.eks homofile og hetrofile


"I verden har dere trengsler, men vær frimodig! Jeg har seiret over verden!" kirkekunst av Tove Eriksen

For å være trygge setter vi hverandre i bås. Det er vel nødvendig det, for å beholde en form for oversikt i en broket verden. Men mange ganger er det vondt å bli satt i BÅS. For mennesker er vi jo alle... vi tobente - uansett bås-setting.

Jeg ønsker å være kristen - hakke vært lett bestandig det!! Likevel har jeg bevart en del av min barnetro. Jeg tror på en Vårherre som er kjærlighet og som ønsker at alle mennesker skal ha kontakt med ham (eller henne for den sags skyld). Fordi jeg er vokst opp her i Norge i en kristen familie tror jeg at Jesus kom til jorden, viste oss hvordan vi bør leve, og åpnet veien til Gud for oss alle.

Så driver deler av kirken og mister fokus på kjærlighet og Vårherre, og tar på seg dommer-rollen og bås-setter oss mennesker. Homofil eller hetrofil, det skal liksom være avgjørende for om du skal få forkynne, være fadder eller gifte deg (med Guds velsignelse). Det blir ikke lett å bli værende i kirken om slike bagateller som vår sexualitet skal avgøre hvor glad Gud er i oss.

Like godt å si ifra når det gjør vondt med denne bås-settingen... og det gjorde det da prestene åpnet "krig" i menighetsbladet....
derfor skrev jeg nå dette leserinnlegget da.....
"Hvorfor ”krig” i menighetsbladet?

Jeg bor i en liten by i Norge. Jeg har tidligere vært en ivrig, glad søndagskolelærer og menighetsrådsleder.

Nå har jeg en jente-kjæreste, som også har vært aktiv kristen lenge Vi har valgt å være åpne med vårt jente-jente forhold.

Menighetsbladet bruker å være godt å lese, selv om jeg ikke er enig i alt som skrives. Men lørdag fikk jeg VONDT da jeg åpnet det nyankomne bladet. Tre siders kraftig innlegg fra begge prestene våre - mot oss homofile - eller rettere sagt avskrift fra www.JatilEkteskapet.no sin kampanje mot ny Ekteskapslov, og prestenes egne kraftige budskap om at kun ekteskap mellom MANN og KVINNE er Guds vilje.

Hvorfor skal dere trekke ”KRIGEN” helt inn i menighetsbladet?

Kan vi ikke føre denne debatten i Vårt Land eller på nettet?

Hva med Paulus sin formaning om "samhold i menigheten" (Rom.14,1fg) 
Det gjør så USIGELIG vondt langt langt inn i sjelen. Vondt å føle seg uønsket i kirken - vondt med usakelig argumentasjon. Heldigvis har jeg en Gud som lar meg få beholde troen - troen på Jesus sin frelsegjerning for alle mennesker. Jeg vil så gjerne inngå ekteskap med min kjæreste når kirken en gang godtar dette!!

Debatt er nødvendig, men husk at vi kristne lesbiske, homofile, bifile eller transseksuelle (for den del -) : VI ER MENNESKER MED FØLELSER. Vi er mennesker elsket av Gud og med ønske om en trygg inkluderende kirke.

Jeg ber andre menigheter skåne sine soknebarn for ”KRIG” og lobbyvirksomhet via menighetsbladet.

I hverdagen trenger vi mennesker samhold i menigheten og ikke krigføring i menighetsbladet.

Vi kan mene mye – men ett er i alle fall sikkert: Homoseksualitet er vidt utbredt i Dyreriket. Unaturlig er det ikke. 
http://www.nhm.uio.no/besok-oss/utstillinger/skiftende/againstnature/

Da Vårt Land ikke ville ta inn dette inlegget, og prestene ØNSKER offentlig debatt, velger jeg å gå ut på denne måten. Skal vi debattere må alle meninger få komme fram, og fortrinnsvis uten at vi rammer hverandres menneskeverd.

Kaja Steen-Johnsen

så kom dette i avisa....

http://www.ta.no/pulsen/article3084917.ece

og så sier jeg... AMEN !!!

"The only constant in life is constant change" ordtak

Nå skal jeg nyte friheten, sårbarheten og det å føle meg svært levende!!

1 kommentar:

Anonym sa...

bra da !!!